Vilken Megaspore Biotic ska jag välja?

Vilken Megaspore Biotic ska jag välja?

Original Megaspore Biotic som säljs i USA och tidigare även i EU innehåller 5 olika bakteriestammar. Däribland Bacillus Indicuus HU36,. 

Under 2021 infördes det importförbud till EU av Bacillus Indicuus HU36. Anledningen är lite diffus, troligen då extraheringen av denna bakterie inte kan ske med samtidig garanti att inget annat ev EU förbjudet ämne följer med, och då har man valt att förbjuda HU36 trots att det inte är själva bakterien som är problemet.

Under en tid gick det då inte att importera denna produkt över huvudtaget men efter ett halvår kom en EU variant av Megaspore Biotic, Megapore Biotic PLUS. 

Megaspore Biotic PLUS har förutom 4 olika bakteriestammar även tillsatta karotenoider (färgämnen) från växter och alger som ska efterlikna samma effekt som HU36 vilket är att höja mängden antioxidanter i tarmen.

Efter ytterligare ett tag kom det ytterligare en Megaspore Biotic för den europeiska marknaden, Megaspore Biotic Spores only eller ibland kallar vi den bara Megaspore Biotic. Denna har INTE de tillsatta extra karotenoiderna utan bara de 4 bakteriestammarna DOCK så innehåller denna hela 5 miljarder bakterier istället för 4 miljarder som det finns i PLUS varianten.

Varför 2 varianter?

Ett fåtal individer är så känsliga för olika födoämnen att de var oroliga att förgämnena från växterna i PLUS varianten ev skulle trigga igång en reaktion. Därav tillverkades en variant utan dessa ämnen.

OM du är väldigt känslig eller vill ha en extra effekt på tarmens insida kan Megaspore Biotic PLUS vara att föredra. Om du inte är väldigt känslig för olika slags ämnen och vill ha en stor effekt är Megaspore Biotic (spores only) ett bra alternativ.

Efter att ha sålt dessa 2 olika produkter under 2-3 år kan jag ärligt säga att varken jag eller mina kunder direkt har märkt någon skillnad i effekt på de 2 olika produkterna dock brukar jag rekommendera spores only för den väldigt känslige personen.// Ulrika, ägare av BetterMicrobiome

 

Tillbaka till blogg