Om BetterMicrobiome

BetterMicrobiome är en del av det i Halmstad, (Sverige) baserade företaget Toppform Halmstad som har verkat inom hälsa och funktionsmedicin sedan 2006.

Ägaren till företaget, Ulrika Olausson, är utbildad funktionsmedicinsk coach via FDN®, Metabolic Typing advisor, yogainstruktör, styrkecoach, massage och kinopraktikterapeut, CHEK Holistic Lifestyle practitioner samt Postural och Optimumtränare.

 Efter att ha lidit av en del personliga hälsoutmaningar med mycket mage/tarmproblem, uppsvälldhet, hudproblem och svår ländryggssmärta under 90 och början på 2000-talet blev jag genom mitt arbete inom styrke- och tyngdlyftningsutrustning uppmärksammad på hur mycket kosten faktiskt kunde påverka hela kroppen både psykiskt och fysiskt. Genom detta "uppvaknande" kunde jag sakta men säkert (och många "dikeskörningar") hitta en livsstil och mående som än idag är stabilt på en hög nivå även om jag emellanåt än idag trillar av banan. Med gedigen kunskap och erfarenhet tillbringas inte så lång tid i "diket" och jag vet exakt vad just min kropp behöver biokemiskt (genom Metabolic Typing) och insikt om varför felstegen händer emellanåt så mår jag idag som 53-åring bättre än vad jag kan komma ihåg att jag någonsin gjort. 

Idag är jag tacksam för att ödmjukt och insiktsfullt kunna hjälpa och guida personer till en bättre hälsa. Min starka sida är att hitta de små förändringarna som kan göra enorm nytta. Med mig som hälsocoach får du stöttning och guidning till ett hälsosammare liv men "jobbet" måste du göra själv. Ingen person eller piller kan hjälpa dig till ett i grunden friskare liv om du inte tar ett eget ansvar till varför du är där du är och till att göra vad som behövs. Mitt jobb som hälsocoach är att hjälpa dig med VAD som behöver göras och att hjälpa dig göra det i rätt ordning.

Produkterna på denna sida kommer främst från Microbime Labs i USA som jag fick kontakt med via amerikanska kollegor 2016. Den första produkten jag sålde var en 3 månaders KUR till en klient med bakgrund under 20 år med extrema mage/tarmproblem och som endast kunde äta 3-4 olika livsmedel utan tarmproblem. Efter halva kuren var hon i princip besvärsfri och jag var heeelt såld på Microbiome Labs! Produkterna har solid forskning på SLUTPRODUKTEN inte bara de olika komponenterna /bakteriestammarna etc var för sig. Sporbaserade bakterier är oerhört kraftfulla och jag är mycket tacksam att få agera som återförsäljare av produkterna.